Tuesday, July 12, 2011

malaysia

till most of the people in malaysia know how to respect others' opinion, i shall keep mine to myself.it gets tiring looking at people arguing like children regarding current issues that strike my beloved country lately. everybody wants to talk but no one is listening, everyone wants to defend their thoughts but doesnt want to consider respecting the other views. in anything there would always be two sides of the argument right?even if we do not agree, we must not mencarut2 and maki orang yang xsame pendapat ngn kita..that's so immatured,really. i dont have a say in what's happening,of course i do have a certain feeling but to be safe,i shall keep quiet. but the need to write about what i think is obviously wrong..

ade satu kes kematian (al fatihah) terjadi mase bersih ni dijalankan. saya faham mungkin sesetengah pihak xsuka dgn tindakan lebih 10,000 rakyat berkumpul tanpa permit. but that doesnt give u right to mengutuk orang yang dah pergi tinggalkan dunia ni. Ya Allah,ampunkan dosa dan sedarkan lah sesiapa yang membuat kenyataan yang tidak baik mengenai si mati. kita tidak dibenarkan membuka aib orang,inikan pula berkata sesuatu tentang seorang yang kita tidak pernah kenal.

i got all teary reading how harsh the people are talking to one another. be it the police, pro-gov or pro opposition. sedih sangat tengok how they yell at one another..again i'm not on any side, really. and paling sedih bila ade news cakap ade few injuries and someone commented, K.O terus pun xpe..nauzubillah..siapa kita untuk cakap macam tu pasal nyawa dan hidup orang.semarah mane pun kita,kita kena ingat kita pun xtau bila kita akan menemui ajal,so jgn laa suka2 hati cakap mcm tu dekat orang..

i viewed few videos regarding this incident. well, i wont jump into conclusion yang polis jahat atau bersih xpatut diadakan..well if we want to take it from the best side for both. the people were just trying to make their voice to be heard.and the police was just doing their job.they were restless during that week,being assigned to go here and there just to make sure this rally doesnt take place.. anyhow there is no valid reason for violent to take place right? but i'd love to think that not all the cops were being violent. we need to thank them for keeping us safe all this while..org ckp xbaik laa kalau sebab satu kesilapan,kita nak lupakan semua benda baik yang diorg pernah buat kan?

so pendapat general saya,benda dah jadi.sebagai rakyat malaysia kita semua ada pandangan masing2 dalam hal ni.ape pun kita kena ingat,hormatilah orang lain punya pandangan..kalau kita suka atau xsuka gunakan kuasa mengundi nanti untuk try ubah okay..orang ckp kalau election xersih mcm mane nak ubah kan?well,somehow i believe God will always be on the right side and the truth will somehow come up sooner or later..in the mean time, take care and be sure to respect one another :)

p/s:kita akan nampak ape yang kita nak tengok..sebab tu xsemua orang nampak ape yang kita nampak :)
Share:

0 comments: