Friday, July 8, 2011

first aid n follow up?

ahaha..tajuk saje je buat cmtu padahal ni post pasal how to heal a broken heart and move on.i read my friend's blog just now.sebagai orang luar yang xtau ape2 pasal ape yang jadi,i can still understand how you feel about not being able to move on and keep on hoping for quite some time..anyhow,nak buat pape pun xsenang but yang paling penting ialah nak ke x buat?kalau hati kata nak,kaki xnak gerak meh kita try usaha..hehe

ini bukan tips dari doktor cinta tp ikut pengalaman laah..

  • 1st phase-nangis
nangis laaa sekuat hati,i mean gilaaa ke ape kalau xrase sedih if break up xkira laa korg or diorg yang mintak putuskan kan..tp nak nangis tengok2 line gak laaaa babe..kang kantoi ngn mak ayah penat lak nak menjawab..alasan sy slalu guna kalau hampir kantoi ape lg,tgh tgk cerita korea ni ma..sedih gilaaa...ahahaha..ngek kan tp pape hal seriously crying helps!buang semua rase sakit yang ade kat dalam hati minda dan otak tuh.

  • pastuh delete sume benda yang ade kaitan ngn dia
lame gak laa ambik mase nak buat nih..ye laah nak delete2 kang xpsl2 sambung balik duk kena cari smula semua benda..ahahaha...i would definitely delete all his photos,msg2 yg dulu rase sweet and comel..ahahaha..tp barang2 hadiah xbuang laah..biaq pi lah duk dalam bilik tuh..tambah2 kalau barang mahall..saya pakai jea..ahaha..psl fb xelok sebenanya delete kat fb..jangan lah sampai macam tuh kan..atleast break2 pun kalau xleh jadi kawan jangan sampai benci..mane nak tau kang nanti berbesan ke ngan dia??ahahhaha..tp ade jea yang saya delete esp kalau rase benda tuh membantu proses healing..contoh kalau dia duk tulis kat wall gf baru dia ayat dia pnh guna kat sy,mak aih payah beno nak melupenye..so delete lah..delete yang duk g add balik pulak..wat malu je..ahahha

  • hypnosis- hah ambik pobondo nih?
well xdelaa hypnosis sgt tp just keep in mind mesti ade reason kenape some people dont make it to our future kan kan..contoh kalau break sebab dia suka orang lain..cuba fikir balik baik jadi skg dari dah kawin tetibe dia ade orang lain kang lagi merana tuh?so kira macam pike positive laa babe.and ingat normal lah weh kalau kita duk usha page fb dia jarang2 sekali..sebab nye time dulu2 da jadi habit,habit ni nak stop drastik susah..tp jangan sampai da 5 tahun pun duk still tengok..tu gilaa

  • jangan compete-duh..xpyh laaa..
banyak orang slalu stress bila ex diorg duk ade awek baru and diorang single lagih..aduh jangan sebab ni korang main tibai je sape yang ade depan mate sebab kononya nak ckp korg da move on..siksa weh duk menipu macam tuh..dalam hati duk berdarah lagi..lek ah..take ur time..sebenarnye time single ni lah kita nak kenal banyak benda pasal diri sendiri..nak spend ngn kawan n family..

  • g kluar jumpe orang-naikkan self esteem
ahahha..ni benda paling best buat..g laa bersosial..jumpe ramai orang..mane lah tau kot2 terjumpe orang yang boleh menyembuh luka di hati?betul x?

cmne nak move on kalau hati masih duk teringat kat si dia yang lame?doa laa banyak2 semoga Allah permudahkan kita untuk melupakan dia yang da tiada dalam hidup kita..life's like that.we met a lot,we said goodbyes too many times but still everytime it happens,it draws tears from our eyes.tapi things that dont kill you make u stronger!keep that in mind..move on yea kawanku!kau boleh..aku tau kau boleh..dan aku doakan suatu hari kau akan jumpe dia yang akan buat kau bahagia..lama sgt dah kau duk menderita..
Share:

0 comments: