Wednesday, March 9, 2011

my parents

ma and ku
i've been planning to write about them since forever but coz i really wanna make it special so i keep on postponing this post.well i guess i should say i'm the luckiest girl ever. ma n ku.the best parents ever..okayh mgkin korg akn ckp ye laa sbb mmg ade satu je mak ayh so sbb tu lah terus jd the best kan..tp diorg ni sgt special..the way diorg besarkan kitaorg sgt unik.

1st my mom yg keje..my dad xkeje..one thing i'm so proud of is the fact that my mom respects my dad to the fullest though semua income dtg dr my mom.org slalu ckp ssh kalau gaji pmpuan lg tinggi nnti naik kepala suami tp tu xpnh jd in my family. n the best thing of all is diorg xpnh gaduh..gaduh means yg teruk2 laa..paling2 pun masam2 muke 5 minit sbb xsama pendapat bila nak g mane,hampir sesat ma ckp ptt g kiri ku ckp ptt g kanan..ku xpnh langsung seingt saya dr kecik smpai besar tinggi kan suara kt ma. i really dont know how they do it but omg it's like a fairy tale. and dr kecik smpai besar ku n ma xpnh cubit or pukul ktorg..plg2 marah je laa kot..kalau ade pun mgkin yg xsakit sgt so sbb tu xigt.. i'm so happy to have them as my parents. diorg besarkan ktorg dgn penuh kasih syg dan didikan yg cukup..n plg sy sukaaa ma n ku xpnh langsung pressure anak2 dia psl stdy..bg ma saya setiap anak dia ade kelebihan..kalau semua dah buat yg terbaik cukuplaaah bg dia..tp bilaa dia nmpak ktorg mcm asyik duk tgk tv je dia tegur laa sket2..tp xde laa nk check2 da buat homework ke x or nak paksa2 blaja..

ktorg dr family yg biasa2 je.tp ma xpnh kisah nk kluarkan duit for our education. she spent thousands ringgit just to send me to an english centre so that i can be fully prepared for my interview tp alhamdulillah xsia2 and tu lah one of the reason sy bleh dtg uk ni..wpun ktorg sederhana nye family tp ktorg sgt bahagia dan sy sgt sayaaaaang mak ayah saya.. i really hope that by being a doctor i can at least make u proud of me. i cudnt repay all those things u've sacrificed for me but ma n ku u can take my words, you will be my priority..love you ma n ku.. see you sooooooon..in 3 months..till then tc :)
Share:

1 comments:

vicky said...

HYPERTONICALLY love this post Idzno =D