Thursday, September 9, 2010

raya raya :D

not even once in my life as far as i can remember did my baju raya siap few days before raya..mesti sehari before raya ataupun pagi2 raya...and i dont know why i still tempah kt m.cik yg same though i'm very sure it'll happen this way...asal siap sudah :D

nak raya!okay mgkin sstgh org ckp kita ptt sedih sbb ramadhan da nk tinggalkan kita...bulan yg mmg banyak sgt boleh dptkn pahala if kita nak..tp on the other side,kita boleh je kan happy.meraikan hari yg mulia ini..teringat zaman kecik..main mercun,g masuk hutan sbb nk tgk ade satu cendawan yg malam2 bercahaya mcm kelip2..pastu bake kuih raya n time bbke mkn kuih tu..haha

senang jd budak kn,xpyh pike byk2..xde masalah..betul!
as you grow older,life gets harder only because we get wiser!we dont go for simple solutions.we tend to think a lot,sometimes too much.

dulu time kecik kalau kita nangis,bagi choc pun da bleh wt kita senyum. tapi skg bila kita nangis,org bagi kita choc kita nangis lagi..sbb kita rase knp org ni bg kita choc,knape dia baik ngn kita n knape yg wt kita nangis tu xbg pun kita choc..hahaha..ironic.

tp ade satu benda yg kita lupa.kdg2 bukan org tu pilih pun nk wt kita nangis,kdg2 kita pun unintentionally buat bnda yg same.kdg2 ade je sbb bnda jadi mcm tu tp kita xnmpak sbb kita slalu sgt cmplain,kita nmpak yg xelok je..yg elok kita pejam mate.tp sy sgt2 respect dgn org yg berani mengaku salah dia.berani mintak maaf and jugak berani betulkan..maafkan mmg senang,lupakan tu ssh sket lah..nk lupakan bnda xsng tp kita boleh belajar utk melalui hari2 dengan tidak mengingati benda tersebut.

bila dah fly,sume bnda sy kena wt sndr..jln mane sy pilih,ape sy nk buat, sume lah..mak ayah dah jauh,kakak2 pun..kawan mmg ade tp xramai kwn sanggup nk tegur kawan..sy pun penakut..kang tegur2 perang dunia plak if xkena cara..tp i beg to all my friends..kalau nampak sy ke jln yg kurang betul,tlg2 lah tegur..

selamat hari raya semua.hari raya ni paling bermakna bagi sy..sy xpnh tgk ayah sy se happy ini.kalau lah sy tahu,sy xkn lah nk jd rebel sgt dulu xnk buat medic..tp atleast sy buat jugak..sy syg ayah sy,mak sy,family sy..sy akn rindu diorg..wpun kdg2 sy buat perangai sy y konon2 rimas ble org care too much psl sy,ble sy pike blk sy sedih..jahatnyeee saya..sy harap tempoh berjauhan dgn family ni akan bukak mate sy seluasnya..dan sy harap sgt utk hargai diorg lebih dari segalanya.sbbnye mcm mane teruk pun sy,diorg terima.

sedih lah pulak entri ni..hahaha..patutnye nak raye happy2 lah kan :D
saye ske lagu raye ni-mcm pelik tp best

raya raya raya selamat hari raya
jalan besar jalan raya
*xigt dah*

p/s:dulu blog sy ni sy ske tulis dlm english sbb time tu nk dkt2 ielts so mcm writing sy agak teruk so cam practice laaa tp skg da nk g negara org,nk tulis dlm bhs ibunda lah :D
Share:

0 comments: